3bouw houtskeletbouw zaakvoerders 759x500

3BOUW OPENT 2 KIJKWONINGEN TEGELIJK

De firma 3bouw uit Westerlo heeft aan de Olenseweg in Westerlo 2 nieuwe kijkwoningen tegelijk geopend. Daarin geven ze geïnteresseerden een kijkje in de wereld van de houtskeletbouw. “Nog niet iedereen is daarmee vertrouwd”, zeggen zaakvoerders Paul Wens en Chris Imants.

Een voor de hand liggende vraag is waarom er tegelijk 2 kijkwoningen zijn gebouwd. “Zo willen we tonen dat we zowel moderne als landelijke woningen kunnen bouwen”, aldus de zaakvoerders. “Het is ook niet zo dat we enkel met vaste plannen werken, een ander misverstand. Het is echt maatwerk.”


“Omdat we een bouwtijd van slechts 1 tot 3 maanden hebben, denken veel mensen dat het prefab is en dat de kwaliteit minder zal zijn. Dat klopt dus helemaal niet. Als we de mensen dan via zo’n kijkwoning al onze mogelijkheden kunnen tonen, dan merken ze echt dat via houtskeletbouw eigenlijk alles mogelijk is. Op het vlak van isolatie kunnen we zelfs nog meer dan bij traditionele woningen. Daarom bouwen we BEN-woningen (bijna energieneutraal) die nu al conform zijn met de normen van 2021 en integreren we de nieuwste technieken.”

Link met de Kempen

3bouw werd 10 jaar geleden opgericht door de huidige zaakvoerders die hun jarenlange ervaring in de houtskeletbouw gebruikten voor de start van hun eigen bedrijf. Intussen is Jef Imants, de zoon van Chris, het bedrijf komen vervoegen. “We werken enkel met ervaren vaklui uit onze eigen streek”, klinkt het. “Die link met de Kempen is echt belangrijk voor ons. Wij zijn een dynamisch bedrijf, maar willen ook niet te groot worden. Als zaakvoerders volgen wij nog altijd elk project mee op en dat moet mogelijk blijven.”

Lees hier het volledig artikel op madeinkempen.be

Inspiratieboek aanvragen