3bouw wand2020

Onze buitenwand met leidingspouw, top in isolatie en constructie.

Met onze vernieuwde wandopbouw zorgen wij voor een ideale mix van traditie en innovatie. Het traditionele concept achter onze wandconstructie heeft reeds decennialang zijn duurzaamheid en degelijkheid ruimschoots bewezen. Door toevoeging van extra en zorgvuldig geplaatste isolatie bereiken wij nu een U-waarde van 0.14 W/m²K wat onze wand één van de best geïsoleerde op de markt maakt.

In totaal plaatsen wij in onze buitenwand 28 cm isolatie waarvan 14 cm in de houtskeletstructuur, aangevuld met 4 cm in de leidingenspouw en een 10 cm dikke stijve isolatieplaat in de spouwmuur aan de buitenzijde.

Het gebruik van een gecertificeerd dampscherm achter de leidingenspouw en de doorgedreven isolatie, die er voor zorgt dat het dauwpunt buiten de wand ligt, maakt dat er geen condensatie kan optreden binnen de houtskeletstructuur en onze wanden gegarandeerd vochtvrij blijven. De spouwmuurisolatie sluit onderaan aan op een harde isolatieplaat die onder het toekomstige maaiveld geplaatst wordt om koudebruggen van onderuit te vermijden. De 12 cm dikke vloerisolatie op de welfsels, gespoten met 100% klimaatneutrale gassen, maakt het plaatje af en draagt er toe bij dat de 3bouw-woning volledig rondom uitzonderlijk goed en doorgedreven geïsoleerd is.

Het uitvoeren van onze buitenwand zonder leidingenspouw is eveneens een valabel en kwalitatief alternatief dat zowel plaats- als budgetbesparende voordelen biedt. Hierbij blijft de gekende 3bouw-kwaliteit inzake constructie, isolatie, EPB-isolatienormen en een zeer goede luchtdicht uiteraard gegarandeerd.

Inspiratieboek aanvragen