3bouw houtskeletbouw doorsnede

Onze buitenwand met leidingspouw, top in isolatie en constructie.

Met onze wandopbouw zorgen wij voor een ideale mix van traditie en innovatie. Het traditionele concept achter onze wand- en totaalconstructie heeft reeds decennialang zijn duurzaamheid en degelijkheid ruimschoots bewezen. Door de doorgedreven en zorgvuldige plaatsing van duurzame, verouderingsbestendige en capaciteitsbehoudende minerale isolatie bereiken wij een U-waarde van 0.14 W/m²K wat onze wand één van de best geïsoleerde en technisch meest performante op de markt maakt.

De houtskeletwanden worden verankerd en gemonteerd op een vochtongevoelige, vochtwerende, isolerende, verouderingsbestendige, schimmel- en rottingsbestendige onderlaag van Purenit/Phonotherm die tevens beschikt over een uitzonderlijk hoge drukvastheid.

In totaal plaatsen wij in onze buitenwand 28 cm isolatie waarvan 14 cm in de houtskeletstructuur, aangevuld met 4 cm in de leidingenspouw en een 10 cm dikke stijve, waterafstotende en brandwerende isolatieplaat in de spouwmuur aan de buitenzijde.

Het gebruik van een gecertificeerd dampscherm achter de leidingenspouw en de doorgedreven isolatie, die er voor zorgt dat het dauwpunt buiten de wand ligt, maakt dat er geen condensatie kan optreden binnen de houtskeletstructuur en onze wanden gegarandeerd vochtvrij blijven. De spouwmuurisolatie sluit onderaan aan op een harde isolatieplaat die onder het toekomstige maaiveld geplaatst wordt om koudebruggen van onderuit te vermijden. De 12 cm dikke vloerisolatie op de welfsels, gespoten met 100% klimaat neutrale gassen, maakt het plaatje af en draagt er toe bij dat de 3bouw-woning volledig rondom uitzonderlijk goed en doorgedreven geïsoleerd is.

Inspiratieboek aanvragen