Wij blijven open tijdens het bouwverlof van 13 juli tot 5 augustus. meer info
3bouw houtskeletbouw brouwers hofstade

Het lijkt wel onbegonnen werk. Een woning bouwen; hoe begin je er aan? We volgen Tina en Matthias die in deze reportage tonen hoe dat bij hen verlopen is. Vanaf de eerste kennismaking tot de oplevering worden Tina en Matthias bijgestaan en begeleid door talloze ervaren specialisten die hen bijstaan, met raad en daad, om van hun droom een droomhuis te maken.

Een eerste kennismaking, een bezoek aan de kijkwoningen en bespreking voorontwerp

Wat inspiratie opdoen in ons gratis duimdikke inspiratieboek, een vrijblijvende kennismaking met één van onze bouwconsulenten bij u thuis, in onze kijkwoningen, op een info-avond of een openwerf? Aan u de keuze! Al uw vragen worden beantwoord en de eerste ideeën worden uitgewisseld. Samen bekijken we uw favoriete ontwerp of indien nodig ondersteunt 3bouw u bij het aanstellen van een architect, waarna gewerkt kan worden aan een voorontwerp met bijhorende offerte.

Planbespreking en materiaalkeuze, een leuke dag samen op pad

Zodra het ontwerp op punt staat wordt het plan technisch uitgewerkt en de bouwaanvraag ingediend. Samen met uw architect, 3bouwconsulent en werfleider wordt een planbespreking georganiseerd om uw woning tot in de kleinste details te bespreken en naar uw wensen te voorzien. Na de planbespreking worden de uitvoeringsplannen aangepast en wordt er een afspraak gemaakt voor de dag van de materiaalkeuzes. Uw 3bouwconsulent neemt u een ganse dag mee op sleeptouw langs de toonzalen van onze leveranciers om u te begeleiden bij het kiezen van uw voorkeursmaterialen.

En… start!

Alle keuzes zijn gemaakt, het plan staat volledig op punt en de bouwvergunning is goedgekeurd. De werken kunnen starten, volledig volgens afspraak! Regelmatig wordt u, samen met uw architect, uitgenodigd voor de werfvergaderingen. De vorderingen en specifieke details van elke fase worden besproken en in werfverslagen opgenomen. Op die manier blijft u continu op de hoogte van de stand van zaken en kan u zelf ervaren hoe kwaliteitsvol uw woning stap voor stap wordt opgebouwd.

Einde van de werken, oplevering!

Na ongeveer twaalf weken is het dan zover: uw woning is klaar. Samen met uw architect en werfleider doet u nog een uitgebreide rondgang ter controle. De bediening van de technische apparatuur wordt uitgelegd en onderhoudsinstructies en -tips worden overlopen en uitgebreid besproken. Het werfslot wordt vervangen en u krijgt de definitieve huissleutel. Tijd om te schilderen en een verhuiswagen te boeken!

Inspiratieboek aanvragen