Optimaal

wooncomfort

Wooncomfort

In een 3bouw-houtskeletwoning heerst een behaaglijk woonklimaat. Door de lage thermische inertie warmt de woning, zelfs bij extreme koude buitentemperaturen, snel op en wordt in een mum van tijd de gevraagde comforttemperatuur bereikt. Een 3bouw houtskeletwoning biedt dus een zeer hoog thermisch comfort.

Droge

bouwmethode

Droge bouwmethode

Door de droge bouwmethode is er weinig of geen bouwvocht aanwezig in uw woning. Hierdoor is het mogelijk de woning meteen te schilderen en onmiddellijk in gebruik te nemen. Het opbouwen van een 3bouw-houtskeletwoning is minder afhankelijk van de weersomstandigheden. De woning kan op een week tijd wind- en waterdicht zijn en is dus gevrijwaard van regen.

Duurzame

materialen

Milieuvriendelijk en ecologisch

Milieuvriendelijker materiaal dan hout is zelden gezien. Hout is een volledig hernieuwbare grondstof, niet vervuilend tijdens exploitatie en verwerking en op het einde van de cyclus volledig te recycleren. Het hout dat wij gebruiken is afkomstig van duurzaam beheerde Europese bossen (heraanplant van alle gekapte bomen). Tevens ligt de CO2-uitstoot bij de productie en bewoning van een houtskeletwoning merkelijk lager dan die bij andere bouwmethodes.

Volledig

op maat

Maatwerk in bouwen en afwerking

Van ruwbouw-casco tot totaalconcept is mogelijk. Alle vormen van afwerking kunnen door 3bouw aangeboden worden. Een kwaliteitswoning op maat gebouwd door het 3bouw-team en perfect afgewerkt tot in de kleinste details of… de handige “doe-het-zelver”, die opteert voor ruwbouw of winddicht, geniet op deze manier tevens van de kennis en jarenlange ervaring van het 3bouw-team om zijn droomwoning budgetvriendelijk zelf af te bouwen.

±12 Weken

bouwtijd

Korte bouwtermijn

Een goede voorbereiding en een uitstekende organisatie zorgen ervoor dat de constructie op de bouwwerf sneller verloopt en minder afhankelijk is van de weersomstandigheden. Op uiterlijk 2 weken tijd staat uw woning water- en winddicht en kan er, onafhankelijk van de weersomstandigheden, binnen verder afgewerkt worden.

Inspiratieboek aanvragen