Wij blijven open tijdens het bouwverlof van 13 juli tot 5 augustus. meer info

Woonuitbreiding, aanbouw en/of optopping van een bestaande woningen.

Als ervaren bouwpartner van talloze tevreden gezinnen, zetten we graag onze expertise in houtskeletbouw in om ook bestaande woningen uit te breiden. Twee populaire manieren zijn een aanbouw aan één van de woningzijden of een optopping waarbij een extra verdieping wordt toegevoegd aan de woning, of de bestaande verdieping uitgebreid.

Waarom kiezen voor houtskeletbouw voor een aanbouw of optopping?

De meeste voordelen die van toepassing zijn op een nieuwbouwwoning in houtbouw, gelden ook voor een aanbouw of optopping. We zetten graag de belangrijkste voordelen even op een rijtje.

U heeft meer ruimte nodig, maar u wilt niet verhuizen? Dan is aanbouw of optopping de oplossing! Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

De mogelijkheden voor een aanbouw in houtskeletbouw

Jouw wens is (quasi altijd) wil, de mogelijkheden voor een aanbouw in houtskeletbouw zijn eindeloos. Denk onder meer aan:

  • Uitbreiding van je woonruimte: Een grotere woonkamer, een extra slaapkamer of eindelijk die hobbykamer waar je zo lang van droomde? Een aanbouw maakt heel wat extra vierkante meters mogelijk.
  • Poolhouse: Een gezellig leeshoekje of een poolhouse? Een bijkomende ruimte in de tuin, maar met een even hoogwaardige afwerking als jouw woning? Alles is mogelijk.
  • Tuinkantoor: Hybride werken in je eigen tuin? Een tuinkantoor is de perfecte uitbreiding van je woning om toch afgescheiden van je privé comfortabel te kunnen werken.
  • Extra sanitaire voorzieningen of bijkeuken: Optimaliseer je leefruimte naar eigen wens
3bouw aanbouw voor
3bouw aanbouw idee
3bouw aanbouw na
3bouw houtskeletbouw 95

De voordelen van een optopping in houtskeletbouw

Een extra verdieping in houtskeletbouw biedt niet alleen meer ruimte, maar biedt ook nog andere voordelen zoals:

  • Ruimtebesparing: Als het niet mogelijk is om langs de zijkanten van je woning uit te breiden, is in de hoogte werken het ideale alternatief.
  • Waardevermeerdering: Een extra verdieping zorgt voor extra bewoonbare vierkante meters en dus een meerwaarde van je woning.
  • Natuurlijk licht: Een extra verdieping met goed ontworpen ramen kan het natuurlijk licht naar binnen trekken in zowel de nieuwe als onderliggende verdiepingen. Zo verbeter je je woonkwaliteit.
  • Energie-efficiëntie: Een goed geïsoleerde optopping in houtskeletbouw draagt bij tot de energie-efficiëntie van het huis, wat kan leiden tot lagere energiekosten.
Ontdek onze kwaliteit in houtskeletbouw

De voordelen van aanbouw en optopping

Slimme investering

Doordacht

Door uw huis uit te breiden, verhoogt u de esthetiek en de waarde van uw vastgoed. Een groter vloeroppervlak en een mooie buitenkant van uw huis zullen de waarde ervan verhogen als u van plan bent het in de toekomst te verkopen of te verhuren. Vastgoed wordt meestal gewaardeerd en zelden afgeschreven, waardoor het geld dat u opzij zet voor een woninguitbreiding goed besteed is.

Meer ruimte

Extra ruimte, extra comfort

Door gezinsuitbreiding of veranderende omstandigheden heeft u soms meer ruimte nodig. Door uw huis uit te breiden, krijgt u niet alleen die extra ruimte, maar verbetert u ook de manier waarop u samen als gezin van de ruimte geniet.

Efficiëntie

Zo klaar

Een relatief korte bouwtermijn is één van de belangrijkste troeven van houtskelet.

Energiezuinig

Leefcomfort

Dankzij de innovatieve wandopbouw en isolatie, kunnen we deze extra woonruimte energiezuinig bouwen.

Maatwerk

Perfect op maat

De ruimte kan volledig op maat opgebouwd worden, je begint van een witte pagina als het ware.

De juiste partner

Betrouwbare partner

Met 3bouw heb je een partij die teert op decennia ervaring in houtskeletbouw. Ook voor een aanbouw of optopping zijn wij de ideale bouwpartner dankzij ons jarenlange trackrecord.

3bouw houtskeletbouw hoeilaart 00001

Houtskeletbouw, bespaar fors op uw energiefactuur

De huidige houtskeletbouw is een meer ontwikkelde vorm van de eeuwenoude vakwerkhuizen en de Scandinavische pionierswoningen. De binnenconstructie bestaat uit verticale, droge en gekalibreerde houten steunstijlen die om de 36 cm geplaatst zijn. Het hout is van de allerbeste kwaliteit en wordt aangevoerd vanuit de Scandinavische heraanplantbossen. Houtskeletbouw combineert aldus de uitstekende draagkrachtige en isolerende eigenschappen van hout en een onnavolgbare doorgedreven isolatie. De ruimte tussen de verticale steunstijlen is dus bruikbaar om een dikke isolatielaag aan te brengen. Bovendien is deze houtskeletconstructie ook perfect koudebrugvrij te houden door het aanbrengen van een spouwisolatie tegen de houtskeletstructuur (tezamen 140 + 100 + 40 mm = 280 mm isolatiedikte). Dankzij de doorgedreven isolatie bespaart u sowieso permanent op uw energiefactuur.

In totaal plaatsen wij in onze buitenwand 28 cm isolatie waarvan 14 cm in de houtskeletstructuur, aangevuld met 4 cm in de leidingenspouw en een 10 cm dikke stijve isolatieplaat in de spouwmuur aan de buitenzijde.

Inspiratieboek aanvragen