3bouw houtskeletbouw rente

Als er één punt is dat buiten kijf staat over het feit dat de situatie niet ongunstig is voor de woningbouwsector, dan is het wel de situatie met betrekking tot de hypotheekrente. Hier zijn de voorwaarden zelfs ronduit gunstig: de tarieven stonden nooit eerder zo laag. Volgens de barometer van de Immotheker bedraagt de vaste rente op 20 jaar immers rond de 1,30%. Hij komt uit onder 2,5% voor een lening met een looptijd van 30 jaar en bedraagt minder dan 1% voor een lening met een looptijd van 10 jaar.


Ter vergelijking: de vaste rente op 20 jaar bedroeg begin vorig jaar ongeveer 1,6%, nog maar drie jaar geleden 2% en... de gemiddelde rente voor leningen met een looptijd van meer dan tien jaar bedroeg vóór het uitbreken van de financiële crisis in 2008 ongeveer 5%!


De voorwaarden om een onroerend goed te financieren met een lening behelzen uiteraard meer dan alleen de rente. In dit verband kan niet worden ontkend dat de voorwaarden op het gebied van ontleenbare quotiteit nu strenger zijn dan enkele jaren geleden en dat het gebrek aan eigen vermogen een vastgoedproject soms meer belemmert dan de terugbetalingscapaciteit.

Onze Bouwconsulenten staan klaar voor meer advies.

Inspiratieboek aanvragen