Nu don. 20 juni 19u. - Infoavond te Westerlo - Schrijf je gratis in! - meer info
3bouw houtskeletbouw luchtballon5

Wie zaterdagochtend vroeg uit de veren was, heeft in de regio Westerlo mogelijk een warmeluchtballon gezien die nooit eerder passeerde. Het was dan ook de allereerste vaart van de gloednieuwe 3bouw houtskeletbouw-ballon van de Olense ballonvaarders Bart Geeraerts en Kevin Van Dessel. “Je zal deze ballon nu veel vaker kunnen spotten. De vraag naar ballonvaarten is toegenomen.”

Bart en Kevin zijn het kloppende hart van het Rabbits Ballooning Team. Een bekende naam in het Kempens ballonwereldje. Jarenlang vlogen ze met de wespen. Twee ballonnen met gele en zwarte strepen. Nog beter bekend is Funny Bunny, een ‘special shape’ in de vorm van een konijn. “Een paar jaar geleden begon de belangstelling voor ballonvaarten wat te tanen en hebben we onze activiteiten wat afgebouwd”, weet Bart Geeraerts.

“Ondertussen is de wind figuurlijk gedraaid en zit ballonvaren weer in de lift. En dan werden we gecontacteerd door Jef Imants en Paul Wens van houtskeletbouw 3bouw uit Westerlo. De firma dacht erover na om een ballon te sponsoren en zocht naar een ballonteam om mee samen te werken. We zijn tot een overeenkomst gekomen en er werd een gloednieuwe ballon besteld in de kleuren en met het logo van de onderneming.”

Om 5u zaterdagochtend werd verzamelen geblazen in een weide achter de kijkwoningen van 3bouw langs de Olenseweg in Westerlo. “Het is best spannend want we zien onze ballon voor het eerst”, verklapt Jef Imants. “We zijn ervan overtuigd dat een warmeluchtballon nog steeds een zeer goede manier is om voor heel wat mensen, en dus ook voor potentiële klanten, zichtbaar te zijn. We zitten al in het korfbal en basketbal en ondersteunen organisatoren van lokale evenementen, maar we zochten toch iets extra’s.”

Rino, één van de medewerkers van 3bouw, maakt in zijn vrijetijd deel uit van de grondploeg van het Rabbits Ballooning Team. Hij bracht de partijen samen. Rabbits Ballooning liet niet alleen een nieuwe ballon maken maar ook de mand, de branders en de aanhangwagen om het geheel te transporteren zijn gloednieuw. “Het is de bedoeling dat we de ballon regelmatig laten varen met zakenrelaties of medewerkers aan boord”, zegt Paul Wens. “Het ballonteam zal uiteraard ook zelf private vaarten organiseren. Wij hebben dan de publiciteit.”

© Marc Peeters - Gazet van Antwerpen

Inspiratieboek aanvragen