DJI 0033

Als ervaren bouwpartner van talloze tevreden gezinnen, zetten we graag onze expertise in houtskeletbouw in om ook bestaande woningen uit te breiden. Twee populaire manieren zijn een aanbouw aan één van de woningzijden of een optopping waarbij een extra verdieping wordt toegevoegd aan de woning, of de bestaande verdieping uitgebreid.

Waarom kiezen voor houtskeletbouw voor een aanbouw of optopping?

De meeste voordelen die van toepassing zijn op een nieuwbouwwoning in houtbouw, gelden ook voor een aanbouw of optopping. We zetten graag de belangrijkste voordelen even op een rijtje.

Energiezuinig: dankzij de innovatieve wandopbouw en isolatie, kunnen we deze extra woonruimte energiezuinig bouwen.

Efficiëntie: een relatief korte bouwtermijn is één van de belangrijkste troeven van houtskelet.

Maatwerk: de ruimte kan volledig op maat opgebouwd worden, je begint van een witte pagina als het ware.

De juiste partner: met 3bouw heb je een partij die teert op decennia ervaring in houtskeletbouw. Ook voor een aanbouw of optopping zijn wij de ideale bouwpartner dankzij ons jarenlange trackrecord.

Lichte constructie: aangezien het gewicht van de constructie bij houtskelet een stuk lager zit dan bij andere bouwmethodes, is er minder snel nood aan zware funderingstechnieken of, bij optopping, ingrijpende aanpassingen aan de structuur van de bestaande woning.

De mogelijkheden voor een aanbouw in houtskeletbouw

Jouw wens is (quasi altijd) wil, de mogelijkheden voor een aanbouw in houtskeletbouw zijn eindeloos. Denk onder meer aan:

📐 Uitbreiding van je woonruimte: Een grotere woonkamer, een extra slaapkamer of eindelijk die hobbykamer waar je zo lang van droomde? Een aanbouw maakt heel wat extra vierkante meters mogelijk.

🍂 Poolhouse: Een gezellig leeshoekje of een poolhouse? Een bijkomende ruimte in de tuin, maar met een even hoogwaardige afwerking als jouw woning? Alles is mogelijk.

💻 Tuinkantoor: Hybride werken in je eigen tuin? Een tuinkantoor is de perfecte uitbreiding van je woning om toch afgescheiden van je privé comfortabel te kunnen werken.

🧽 Extra sanitaire voorzieningen of bijkeuken: Optimaliseer je leefruimte naar eigen wens.

De voordelen van een optopping in houtskeletbouw

Een extra verdieping in houtskeletbouw biedt niet alleen meer ruimte, maar biedt ook nog andere voordelen zoals:

Ruimtebesparing: Als het niet mogelijk is om langs de zijkanten van je woning uit te breiden, is in de hoogte werken het ideale alternatief.

Waardevermeerdering: Een extra verdieping zorgt voor extra bewoonbare vierkante meters en dus een meerwaarde van je woning.

Natuurlijk licht: Een extra verdieping met goed ontworpen ramen kan het natuurlijk licht naar binnen trekken in zowel de nieuwe als onderliggende verdiepingen. Zo verbeter je je woonkwaliteit.

Energie-efficiëntie: Een goed geïsoleerde optopping in houtskeletbouw draagt bij tot de energie-efficiëntie van het huis, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Je droomwoning hoeft geen droom te blijven. Of je nu kiest voor volledige nieuwbouw, aanbouw of optopping, met houtskeletbouw zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Heb je inspiratie opgedaan en wil je weten hoe we jouw woondroom waarmaken? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze bouwconsulenten voor advies.

Inspiratieboek aanvragen