Wij blijven open tijdens het bouwverlof van 13 juli tot 5 augustus. meer info
3bouw zaakvoerders

Vijftien jaar innovatie en familietraditie: het verhaal van 3bouw

In de ondernemerswereld zijn er verhalen die inspireren, innovaties die de markt transformeren en familiebanden die de ruggengraat van een bedrijf vormen. Voor Dag van de Ondernemer delen we graag ons ondernemersverhaal. Familiebedrijven en kmo’s zijn de drijvende krachten achter onze Vlaamse welvaart en we zijn trots om daar (een deeltje) aan te kunnen bijdragen.

Chris en Jef Imants, samen met Paul en Eran Wens, zijn rasechte familieondernemers. Chris en Paul kennen elkaar vanuit eerdere ervaringen in houtskeletbouw en besloten in 2006 om 3bouw op te richten in Tielen. Hun ambitie was om een vijftal kwalitatieve woningen in houtskeletbouw op te leveren elk jaar. “Maar dankzij heel sterke mond-aan-mond reclame van onze tevreden klanten, ging het al gauw veel sneller”, blikken Chris en Paul trots terug. “Momenteel leveren we een 60-tal woningen per jaar op voor evenveel tevreden families.”

De onderneming is tegenwoordig gevestigd in Westerlo in Industriezone Reme, met 200 m2 aan kantoren en meer dan 1.000 m2 aan opslagruimte / atelier. Het team bestaat uit een dertigtal medewerkers.

Van een toekomstvisie op bouw tot maakbedrijf van het jaar

“Bij de start van ons ondernemersverhaal in 2006, wouden we ons onderscheiden als bouwbedrijf door in te zetten op klantnabijheid, innovatie en kwaliteit. Drie sleutelwaarden die tot op de dag van vandaag in ons DNA ingebakken zitten. Op die manier hebben we ons steeds kunnen onderscheiden in een zeer competitieve sector zoals de onze.”

In 2019 en 2020 werd deze aanpak beloond door een nominatie als maakbedrijf van het jaar door Unizo, zelfs op nationaal niveau. Een mooie bekroning van consistentie in het ondernemerschap van 3bouw.

Vele uitdagingen in 2023

De afgelopen 3 jaren waren voor menig ondernemer een echte rollercoaster. Van de coronapandemie die zowel het gedrag van mensen alsook de woonnoden drastisch heeft veranderd, tot de oorlog in Oekraïne en daaruit volgende energiecrisis. Daarbovenop was er ook een peilsnelle stijging van de hypotheekrentes waardoor geld lenen een pak duurder werd.

Bouwen anno 2023 is niet meer hetzelfde als bouwen in 2020. “Net daarom willen we met 3bouw een gepast antwoord bieden. In de krant lees je regelmatig over faillissementen binnen onze sector. Voor de consument is het zaak om een stabiele bouwpartner te kiezen die oog heeft voor energiezuinigheid. Dankzij de innovaties in houtskeletbouw en energiemaatregelen zoals een warmtepomp en zonnepanelen, bouwen we zelfs energienegatieve woningen. Een investering die tot op heden rendeert, vanaf dag één”, aldus bestuurder Jef Imants.

Bouwen met een solide & lokale partner, ook in de toekomst verzekerd

Het is niet enkel de groei in aantal opgeleverde woningen en omzet die indruk maakt, maar ook de voortzetting van de familietraditie binnen het bedrijf. Met Jef Imants als bestuurder en Eran Wens actief binnen de onderneming is de familiale opvolging verzekerd, en blijft het bedrijf dicht bij zijn kernwaarden: kwaliteit en klantnabijheid.

Bij 3bouw gaat het niet alleen om het bouwen van woningen, maar om het creëren van een thuis. Klanten kunnen op beide oren slapen wetende dat hun bouwproject in ervaren handen is. De bestuurders, als echte houtskeletbouwpioniers, waarborgen met hun 40 jaar ervaring de kwaliteit en duurzaamheid van elke woning.

Inspiratieboek aanvragen