3bouw houtskeletbouw 95

In 2022 en 2023 waren vele aspirant-bouwers eerder terughoudend. Logisch ook, aangezien de huizenmarkt in een quasi perfecte storm terechtkwam. De woningprijzen waren stabiel tot licht stijgend, financiering werd duurder en de prijzen van bouwmaterialen en arbeid werden gevoelig duurder. We kunnen er niet omheen, dat heeft een invloed gehad op de betaalbaarheid van kwalitatief wonen, zeker op de secundaire markt waarbij een pand van een vorige eigenaar werd gekocht.

Echter zien we een ommekeer en blijft het nog steeds zeer interessant om een huis te bouwen. Naast het voordeel dat je vanaf de eerste steen inspraak hebt en van 0 af aan je droomwoning kan realiseren, zijn er ook enkele interessante voordelen op financieel niveau.

Terugverdieneffecten dankzij lage energiefactuur

De bouwsector is sterk geïnnoveerd en een keuze voor houtskeletbouw garandeert jou een energieneutrale woning. Onze innovatieve buitenwand zorgt voor een sterke isolatie, dit, in combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp, garandeert succes. Je verdient zo vanaf de eerste dag je investering terug.

Waardevaste investering in je toekomst

Huizen of appartementen met een slecht EPC-label zijn veel moeilijker te verkopen. Gelukkig heeft je nieuwbouwwoning een EPC-label A+, het enige type vastgoed dat vorig jaar nog in waarde is toegenomen. Je investeert je welverdiende centen dus in een waardevast product. Naast de terugverdieneffecten zal je een meerwaarde kunnen creëren op je investering, louter door het feit dat de woning spiksplinternieuw is en energieneutraal.

Financieringsmix wordt opnieuw interessant

De snelle en sterke stijging van de rentevoeten in 2023 heeft iedereen verrast. Gelukkig merken we nu een stabilisering en zelfs lichte daling in de hypothecaire rentevoeten. Op die manier wordt het terug haalbaar en betaalbaar om te investeren in de woning van je dromen. Ook kunnen de overheden in bepaalde gevallen helpen in de financieringsmix via de Vlaamse woonlening (onder bepaalde voorwaarden).

Voorspelbare en stabiele bouwprijzen

Ook op niveau van de prijzen voor bouwmaterialen is er goed nieuws. We zien dat de prijzen relatief stabiel zijn. De prijzen hebben het pre-coronaniveau (nog) niet bereikt. De niveaus van corona zijn nog niet in zicht, maar dankzij de voorspelbaarheid kunnen we een zo correct mogelijke inschatting geven en kan jouw budget gerespecteerd worden. Bovendien hebben we bij 3bouw zeer goede afspraken en samenwerkingen met de beste leveranciers. Een goede verstandhouding en sterk netwerk van leveranciers garanderen je scherpe prijzen op elk deel van de offerte.

Transparante en gedetailleerde offerte

We zorgen voor een transparante offerte met een prijs op twee cijfers na de komma. Je weet exact hoeveel elk element van de woning je zal kosten. Bouwen is een vertrouwensproces en bij 3bouw geloven we in volledige prijstransparantie. Jouw tevredenheid is onze doelstelling.

Naast interessante financiële elementen, is de investering in je eigen woning vooral een investering in jezelf en je gezin. Alle prachtige momenten die je er zal delen met je geliefden zijn van onschatbare waarde. Je investeert in je eigen plekje en bouwt letterlijk aan je levensgeluk. Wil je graag je woondroom eens bespreken? Maak gerust een afspraak met één van onze bouwconsulenten.


Inspiratieboek aanvragen